Persoonlijk

Een echte boekenfan: vanaf nu vervoer ik mijn iPad in stijl!

Een tijdje geleden zat ik gewoon een beetje over mijn tijdlijn op Facebook te scrollen, toen ik in één van de vele groepen rond boeken een foto voorbij zag komen van een iPad hoesje met een vos erop. Heel schattig, maar totaal niets voor mij. Maar aangezien ik toch nutteloos aan het internetten was, besloot ik voor de verandering eens naar Etsy te surfen, een website waar ik na de aankoop van onze literaire schilderijtjes niet meer was geweest, om te kijken wat voor iPad hoesjes er allemaal bestaan. En toen werd ik verliefd.

Algauw kwam ik namelijk terecht bij de Etsy Shop BOOKyourCASE met de tagline ‘Your device is inside the book. Any device. Any book’. De shop wordt gerund door David uit Oekraïne, die prachtige handgemaakte hoesjes maakt voor tablets, laptops en smartphones.

Er worden zoveel toffe boekencovers aangeboden – en je kunt ook zelf eender welke cover aandragen voor het ontwerp – maar ik was direct verliefd op de cover van 1984 (George Orwell). Niet alleen omdat ik het een goed boek vind, maar ook omdat ik het tof vind dat deze klassieker nog altijd ontzettend relevant is én ik houd nou eenmaal van de kleurencombinatie zwart met rood. Hoewel ik de prijs, en dan voornamelijk de verzendkosten, wel wat aan de hoge kant vond, kreeg ik het hoesje niet uit mijn gedachten.

Daarom besloot ik gewoon eens gek te doen en mezelf te trakteren op dit veel te dure hoesje. De case zelf kostte €24,97 en daar kwam €19,97 aan verzendkosten bij. In totaal gaf ik dus €44,94 uit aan deze impulsaankoop. Ach ja, met de werkuren die ik maak en het vele pendelen heb ik verder toch weinig tijd om geld uit te geven (zo verantwoord ik dergelijke bestedingen aan mezelf).

Bij aankoop van een case kun je overigens niet alleen de cover kiezen, maar ook bijvoorbeeld de kleur van het binnenwerk en je kunt er enkele extra’s aan toe laten voegen. Zo is het mogelijk je initialen op de cover te laten zetten, er handvatten aan te laten zetten zodat je het hoesje als een tas kan dragen en/of het toevoegen van een extra vakje aan de binnenkant. Zelf wilde ik mijn hoesje zo ‘echt’ mogelijk houden, dus voor mij geen handvatten of initialen op de kaft. Een vakje aan de binnenkant leek en lijkt me bovendien niet nuttig, omdat ik niet denk dat er naast mijn iPad nog veel meer in het hoesje past. Alles past precies en daardoor kan ik mijn iPad met een gerust hart in deze case vervoeren.

Ik moest eventjes op mijn bestelling wachten, het hoesje moest immers op maat van mijn iPad 2 gemaakt worden en daarna vanuit Kiev verzonden worden. Ik deed mijn aankoop op 31 januari en kon het pakketje 20 februari afhalen in het postkantoor (omdat ik een dag eerder niet thuis was). Binnen drie weken had ik dus mijn hoesje in huis, wat ik persoonlijk een prima tijdspanne vind voor een product dat op aanvraag gemaakt wordt.

Het openmaken van het pakketje was een spannend moment: zou het hoesje zo mooi zijn als op de foto’s? Absoluut! De cover glimt en is mooi, de ritsen werken perfect, mijn iPad past er goed in en ook de binnenkant is ontzettend mooi afgewerkt. Ik ben er zo blij mee! Ik grijp elke gelegenheid aan om mijn hoesje aan mensen te tonen (zelfs aan mensen die ik niet ken). Dat ik een echte boekenfan ben, zal niemand meer ontgaan.

Disclaimer: dit is geen gesponsorde post. Ik ben gewoon oprecht heel erg gelukkig met mijn iPad case.

7 comments

    1. Ik heb geen ereader, omdat ik veel liever papieren boeken lees. Daarnaast gebruik ik mijn iPad vooral voor andere dingen dan ebooks lezen, zoals het uittypen van interviews bijvoorbeeld. Dan kan ik dat gewoon al in de trein doen 🙂

  1. Haha, ik zie je nu voor me op de trein terwijl je je nieuwe hoesje aan al je medereizigers laat zien. Wel fijn natuurlijk dat je er zo gelukkig mee bent. Ik hoopte nu ik een nieuwe smartphone heb een leuke Harry Potter flip cover te kopen maar die heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Waarschijnlijk maak ik meer kans op Etsy en moet ik gewoon daar eens gaan rondsnuffelen.

    1. Dat wat jij je inbeeldt is al in real life gebeurd haha! Mijn medereizigers waren alleen maar matig geïnteresseerd in mijn mooie nieuwe hoesje.. vreemd! Hopelijk heeft je zoektocht naar een mooi Harry Potter hoesje succes op Etsy 🙂

  2. wauw wat een prachtige hoes en daardoor ook zen prijs wel waard zeker zonder verzendkosten. Zoek zelf al lang een mooie boekachtige hoes voor men e-reader een kobo aura 2 . Tips altijd welkom

    1. Het leuke aan de shop BookYourCase op Etsy is dat je zelf de boekencover én het formaat van het hoesje kunt kiezen. Dus je kunt het helemaal customizen voor een ereader ook 🙂 verder heb ik op het moment geen tips, maar moest ik iets tegen komen dan zal ik je een berichtje sturen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *