BoekenPrentenboekVertaaldSsst! We hebben een plan: een kleurrijk en aandoenlijk prentenboek

Titel
Ssst! We hebben een plan
Auteur
Chris Haughton
Illustraties
Chris Haughton
Uitgeverij
Gottmer
Jaar
2018
Pagina's
36

Nu ik tante ben geworden, mag ik me eindelijk met geldige reden verdiepen in prentenboeken. Ik stel mezelf als doel om mijn neefjes van een fijne en gevarieerde boekenkast te voorzien. Een van de eerste boeken die ik voor hen uitkoos was Ssst! We hebben een plan. Dit prentenboek van Chris Haughton valt op vanwege de prachtige tekeningen en het opvallende kleurgebruik. Ik ben fan!

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

Vier jagers in het bos

Vier jagers trekken door het bos met als doel een vogel te vangen. Drie van hen weten precies hoe ze die prachtige vogel moeten vangen. Het vierde jagertje (dat eigenlijk veel liever naar de mooie vogel kijkt dan op hem jaagt) wordt de mond gesnoerd. Hij mag het plan niet in de war schoppen! Maar hij heeft eigenlijk een veel beter plan.

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

De jacht op de vogel

Hoe schattig is dit prentenboek? Vier mannetjes willen een vogel vangen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Het verhaal heeft veel herhaling, wat het voorlezen erg leuk en grappig maakt. Dit geeft Ssst! We hebben een plan een soort ritme. De tekeningen zijn bovendien echt prachtig en ik houd ook van het kleurgebruik. Het boek is voornamelijk in blauwtinten getekend, behalve de vogels. Deze zijn enorm kleurrijk. En vogels zijn sowieso geweldig.

Ik houd van vogels alsook van prachtige grafische prenten. En laat deze twee nu net gecombineerd worden in Ssst! We hebben een plan. Het boek is grappig en leuk om voor te lezen. Een aanrader!

Ssst! We hebben een plan - Chris Haughton

2 reacties

 • zwartraafje

  21/04/2020 at 16:20

  Joepie! Nu kan jij hier ook meer prentenboeken gaan delen. Ik ben ze nu aan het voorlezen via een videofilmpje wat toch net iets minder gezellig is. Dus ik hoop dat die quarantaine zo snel mogelijk afgelopen is zodat ik terug gewoon kan voorlezen. Vermits alle leuke boekjes bij mijn metekindje liggen en ik zelf amper jeugdboeken, laat staan prentenboeken, in huis heb moet ik binnenkort toch maar eens wat nieuwe exemplaren bestellen. Dan kan ik ze nu digitaal voorlezen en vervolgens cadeau geven.

  Reageer

  • Marcia van der Zwan

   21/04/2020 at 17:14

   Nu prentenboeken bestellen en ze later cadeau geven is meteen een mooie manier om de boekhandel te steunen! Misschien moet ik ook alvast wat nieuwe boeken aankopen voor mijn neefjes.. Al zijn ze jammer genoeg nu nog echt te klein voor voorleesfilmpjes. Dat zal voor later zijn. Maar alvast een voorraadje aanleggen kan natuurlijk geen kwaad.

   Reageer

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

X