Winnen

Win: Het boek Joan van Lidia Yuknavitch! | GESLOTEN

Hoe toepasselijk is het om op Internationale Vrouwendag een boek weg te geven met een sterke vrouw in de hoofdrol? Heel toepasselijk. Daarom maak je vandaag op boekvinder.be kans op Het boek Joan van Lidia Yuknavitch.

Over het boek

Het boek Joan speelt zich af in de nabije toekomst. In het jaar 2049 om precies te zijn. De aarde is verwoest en zo goed als onleefbaar door de gevolgen van grote oorlogen. Daarom wonen de overlevende mensen op CIEL, een mysterieus ruimtestation dat boven de aarde zweeft. De mensheid is door de oorlogen, radioactieve stralingen en hun nieuwe woonplaats dichterbij de zon echter niet meer wat het geweest is: mensen zijn haar- en geslachtsloos, hebben een spierwitte huid en zijn onvruchtbaar.  Ze schrijven bovendien geen verhalen meer op papier, maar branden deze in hun huid.

Op CIEL is de bloeddorstige dictator Jean de Men aan de macht. Hij gebruikt de laatste grondstoffen van planeet aarde om het ruimtestation en haar inwoners te voeden, terwijl hij tegelijkertijd jacht maakt op Joan van Stof. Toen de oorlogen uitbraken was deze kindsoldate zijn directe tegenstander, extreem gevaarlijk door haar speciale krachten om natuurelementen te manipuleren. Zoals in iedere situatie met een dictator zijn er echter ook opstandelingen. De rebellen op CIEL trekken zich op aan het verhaal van Joan.

Doe mee!

Nieuwsgierig geworden naar Het boek Joan? Meedoen aan deze wedstrijd is heel eenvoudig. Beantwoord de volgende vraag in een reactie:

Welk boek met een sterk vrouwelijk (hoofd)personage raad jij mij aan?

Let op! De reacties op mijn blog moet ik handmatig goedkeuren, dus het kan even duren voordat je je eigen reactie kunt zien.

Extra kans maken?

Als je mijn pagina op Facebook liket, krijg je er een extra winkans bij. Je naam wordt dan twee keer meegenomen in de loting. Laat in je reactie wel eventjes weten dat je mijn pagina een duimpje omhoog hebt gegeven.

Meer informatie

 • Alle inwoners van Nederland en België kunnen aan deze wedstrijd meedoen;
 • Je hebt tot woensdag 14 maart 23.59u de tijd om je antwoord in te sturen;
 • Onder alle geldige inzenders verloot ik Het Boek Joan;
 • De winnaar of winnares krijgt 17 maart een persoonlijk bericht. Reageert de winnaar niet binnen 72 uur op deze mail, dan kies ik een nieuwe winnaar.

Met dank aan Lebowski Publishers en L&M Books om een exemplaar beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd.

10 comments

 1. Ik raad de reeks van Pepper Kay met in de hoofdrol Kit Guardner aan. Ze is echt een powervrouw! Ik vind haar zo tof! 🙂
  Ik doe graag mee. Ergens ben ik nieuwsgierig naar dit boek…

 2. Die Wand van Marlen Haushofer (De wand in het Nederlands).

  De naamloze vrouw wiens dagboeken we lezen, moet alleen zien te overleven wanneer het bergdal waarin ze zich bevindt ineens door een onzichtbare en ondoordringbare wand wordt omgeven.

  Een boek dat heel grote indruk op mij gemaakt heeft.

 3. Ik zou graag een ‘klassieke’ sterke vrouw aanraden, nl. ‘Sophie’s Choise’ van William Styron. Wat die vrouw allemaal moet doen om de oorlog rond maar ook binnen in haar te overleven!

 4. Ik raad The Robber Bride van Margaret Atwood aan! De roman gaat alleen maar over vrouwelijke personages die heel goed uitgewerkt worden, vooral geschiedenisdocent Tony is mijn favoriet 🙂

  1. Ik heb al een aantal boeken van Margaret Atwood gelezen, maar deze nog niet. Bedankt voor de tip Karlijn 🙂

 5. Net te laat voor de wedstrijd, ik loop hopeloos achter met blogs lezen. Oeps! Maar dat neemt niet weg dat je zeker Marie van Marc de Bel eens moet lezen (als je dat nog niet gedaan hebt), het is een jeugdboek maar wel een heel mooi verhaal.

  1. Ik heb nog helemaal niets van Marc de Bel gelezen, maar ben dat zeker wel van plan. Bedankt voor de tip 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *